Domina šis NT, tačiau dar nepardavėte savo senojo?
sužinokite turto vertę
55.7 m2
Plotas
2
Kambarių sk.
1961
Metai
32970 €
Kaina

Parduodamas namas Nariūnų k., 55.7 kv.m ploto

Ežeringame Zarasų krašte, Nariūnų k., vos už kelių kilometrų nuo vieno iš didžiausių Lietuvoje Luodžio ežero ir žavaus Salako miestelio, parduodama miškų ir pievų apsupta sodyba su 6,28 ha sklypu. Sodybos išskirtinumas – sklype yra du gyvenamieji namai: išlikęs dar tvirtas, beveik šimtmetį menantis senasis sodybos namas (1932 m.), o už 80 metrų yra naujasis namas, pastatytas 1961 m.

Ypatingai vaizdingas sodybai priklausantis 6,28 ha sklypas. Sklypas – lygaus reljefo, nepaliestas ūkinės veiklos, vyrauja daugiametė žydinti pieva, yra miškelis, už kurio nedidelė užpelkėjusi vieta su būdinga augmenija, atlikti kadastriniai matavimai. Prie namų įveistas vaismedžių sodas, yra įdirbtos žemės lopinėlis nedideliam daržiukui.

Pagrindinis sodybos namas – rąstinis, vieno aukšto, 2 kambarių su įėjimo priestatu ir veranda (bendras plotas 55,7 kv. m.) Šildomas krosnimis kietu kuru (malkos). Name yra elektra, vanduo semiamas iš šulinio. Yra tvarkingas lauko tualetas. Šiuo metu namas naudojamas kaip vasarnamis, galima gyventi iš karto.

Atskiro dėmesio verta sodyboje išlikusi ir gan gerai išsilaikiusi autentiška, 20 a. pradžios kaimo troba (dokumentuose užfiksuota 1932 m.) su lietuviškam kaimui būdingais senaisiais ūkiniais pastatais (kluonas, tvartas, klėtelė, rūsys ir pirtelė) Troba 3 kambarių, 61 kv. m., virtuvėje yra išlikusi krosnis, į trobą atskirai yra įvesta elektra. Galima pritaikyti turizmui - lietuviško kaimo išsiilgusiems poilsiautojams apgyvendinti, ar paversti atskiru svečių namu.

Tai puikus pasiūlymas svajojantiems atitrūkti nuo miesto šurmulio, mėgautis ramybe, klausytis paukščių čiulbėjimo, grožėtis įstabia gamta. Arba kurtis nuolat gyventi ežeringame, dar „Lietuvos Šveicarija“ kartais vadinamame Zarasų krašte ir įgyvendinti savo gyvenimo, ar verslo projektus.

Atstumai: iki artimiausio Luodžio ežero – apie 4 km; iki Salako – apie 3 km; iki Zarasų – 27 km; iki Utenos – 38 km; iki Vilniaus – 141 km; iki Kauno – 166 km;

Koordinatės: 55.563659, 26.084283 (Vyželių g. 10, Nariūnų k., Zarasų r. sav.)
Rūsys
Pirtis
Detalus planas
Elektra
Geras privažiavimas
Šalia miško